γκαραζόπορτες

Τι θα πρέπει να γνωρίζετε για τις Γκαραζόπορτες πριν αγοράσετε

Οι μεγαλύτεροι μύθοι για τις γκαραζόπορτες στις οικοδομές

Όλο και περισσότερες οικοδομές σήμερα χτίζονται με υπόγεια γκαράζ καθώς οι θέσεις πάρκινγκ στις μεγάλες πόλεις είναι εξαιρετικά περιορισμένες και οι πιλοτές είναι πλέον παράνομες. Η ύπαρξη ενός γκαράζ μάλιστα δίνει μεγάλη αξία σε μια οικοδομή και δεν είναι και λίγοι οι κάτοικοι που αν δεν έχουν αυτοκίνητο, νοικιάζουν ή πουλάνε τη θέση που τους αναλογεί σε κάποιον τρίτο, ο οποίος μπορεί να είναι κάποιος άλλος ένοικος με δύο αυτοκίνητα ή ακόμη και κάποιος γείτονας.

Γιατί είναι τα γκαράζ τόσο δημοφιλή όμως;

Γιατί πέρα από μία σίγουρη θέση πάρκινγκ – δεν είναι και λίγο να έχεις ένα σίγουρο μέρος να παρκάρεις το αυτοκίνητο σου σε μια πυκνοκατοικημένη γειτονιά – προσφέρουν και πολύ μεγάλη ασφάλεια στα αυτοκίνητα που είναι μέσα σε αυτά. Ένα γκαράζ κρατά τον καιρό και τα αδιάκριτα βλέμματα μακριά από τα αυτοκίνητα.

Ένα αρνητικό φαινόμενο το οποίο παρατηρείται όλο και περισσότερο στα γκαράζ όμως, είναι η έλλειψη γκαραζόπορτας. Η πιο συνηθισμένη αιτία αυτού του φαινομένου δεν είναι άλλη παρά την κρίση. Σε μια εποχή που όλοι μετράμε μέχρι και το τελευταίο Ευρώ, είναι εξαιρετικά δύσκολο να συντονιστούν όλοι οι δικαιούχοι του γκαράζ μίας οικοδομής και να μαζέψουν λεφτά για κάτι, ακόμη και αν πρόκειται για κάτι τόσο σημαντικό όσο μια γκαραζόπορτα. Ας δούμε ποιοι είναι οι σημαντικότεροι μύθοι γύρω από τις γκαραζόπορτες για οικοδομές.

Κανείς δε τολμά να κλέψει από γκαράζ

γκαραζόπορτεςΠολλοί αρκούνται να πιστεύουν ότι επειδή το αυτοκίνητο τους είναι μέσα στην οικοδομή, οι κλέφτες δεν θα τολμήσουν να μπουν μέσα, καθώς θα φοβούνται ότι όλο και κάποιος θα τους καταλάβει. Αυτό ωστόσο δεν ισχύει και οι κλέφτες έχουν γίνει όλο και πιο θρασείς και οι κλοπές από αφύλακτα γκαράζ, δίνουν και παίρνουν, ειδικά όταν πρόκειται για ακριβά ή σπάνια αυτοκίνητα. Αν σας ενδιαφέρει σοβαρά η ασφάλεια των αυτοκινήτων σας, τότε μία καλή γκαραζόπορτα είναι παραπάνω από απαραίτητη.

Οι γκαραζόπορτες είναι πολύ ακριβές

Οι γκαραζόπορτες σίγουρα δεν είναι εξαιρετικά φθηνες. Όταν μάλιστα πρόκειται για πόρτα οικοδομής, το κόστος μίας γκαραζόπορτας μπορεί να είναι σημαντικά μεγαλύτερο από αυτό μίας που προορίζεται για μονοκατοικία καθώς η πρώτη θα πρέπει να είναι αρκετά μεγαλύτερη από τη δεύτερη και μάλλον θα πρέπει να είναι αναγκαστικά αυτόματη. Ωστόσο το κόστος μπορεί να επιμεριστεί στους ενοικιαστές και τους ιδιοκτήτες κι έτσι θα είναι αρκετά χαμηλό για κάθε διαμέρισμα. Επιπλέον, με μία έρευνα στο διαδίκτυο μπορεί κανείς να βρει πολύ συμφέρουσες προσφορές ενώ πολλά μαγαζιά μπορούν να κάνουν κι ευκολίες πληρωμών αν πληροφορηθούν ότι πρόκειται για οικοδομή.

Το κόστος συντήρησης και ανταλλακτικών είναι πολύ μεγάλο

Αν και οι αυτόματες γκαραζόπορτες χρειάζονται κάποια βασική συντήρηση κάθε έναν ή ενάμιση χρόνο, συχνά αυτή η συντήρηση γίνεται δωρεάν από την εταιρεία εγκατάσταση ή το κόστος της περιλαμβάνεται στο πακέτο προσφοράς που θα κάνει για την αγορά και την εγκατάσταση της πόρτας. Ακόμη όμως και αν χρειαστεί να πληρώσετε για συντήρηση, το κόστος είναι σχετικά μικρό και δεδομένου ότι θα επιμεριστεί σε όλα τα διαμερίσματα, δε θα ξεπερνά τα δέκα ευρώ ανά διαμέρισμα. Όσον αφορά τα ανταλλακτικά, έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής και συχνά θα χρειαστεί να περάσουν παραπάνω από πέντε χρόνια μέχρι κάποια μέρη της πόρτας να χρειαστούν αλλαγή. Και πάλι όμως, το κόστος θα επιμεριστεί και δεν θα είναι μεγάλο για το κάθε διαμέρισμα.

Οι δικαιούχοι δεν θα συνεννοηθούν

Η Κρίση δυστυχώς έχει κάνει πολλούς ιδιοκτήτες κι ενοικιαστές διαμερισμάτων να μη μιλάνε με τους άλλους κάτοικους της οικοδομής τους και να κάνουν Ομηρικούς καυγάδες σε κάθε συνέλευση. Οι καυγάδες αυτοί είναι ιδιαίτερα έντονοι όταν πρόκειται για κάποιο κοινό έξοδο της οικοδομής για το οποίο κάποιο ένοικοι δεν μπορούν ή δεν θέλουν να διαθέσουν χρήματα. Πολλοί κάτοικοι οικοδομών φοβούνται ότι η συζήτηση για την τοποθέτηση αυτόματης ή χειροκίνητης γκαραζόπορτας μπορεί να κάνει πολλούς κατοίκους να «πιαστούν στα χέρια», ειδικά όσους δεν έχουν αυτοκίνητο. Ωστόσο κάτι τέτοιο είναι δύσκολο α συμβεί καθώς με μία λογική και ψύχραιμη εξήγηση της κατάστασης και των οφελών μίας γκαραζόπορτας, ακόμη και αυτοί που δεν έχουν αυτοκίνητο θα καταλάβουν τη χρησιμότητα της. Ας μη ξεχνάμε ότι μία ανοιχτή είσοδος γκαράζ είναι στην ουσία άλλη μία δίοδος για το εσωτερικό της οικοδομής, την οποία μάλιστα μπορεί να χρησιμοποιήσει άνετα ο καθένας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται…

Με άλλα λόγια, το να έχετε γκαράζ στην οικοδομή σας χωρίς γκαραζόπορτα είναι ένα πολύ μεγάλο λάθος το οποίο μπορεί να πληρώσετε ακριβά κάποια μέρα καθώς δεν υπονομεύει μόνο την ασφάλεια του αυτοκινήτου σας, αλλά και όλης της οικοδομής. Όσο το συντομότερο τοποθετήσετε μία, τόσο το καλύτερο!