Πως να βρείτε τα κατάλληλα έπιπλα για τον κήπο ή την βεράντα σας;

Σκέφτεστε να επενδύσετε στα εξωτερικά έπιπλα κήπου για να απολαμβάνετε τα καλοκαιρινά σας βράδια στον κήπο σας ή στην βεράντα σας, αλλά φοβάστε να σπαταλάτε τα λεφτά σας για μη ποιοτικά έπιπλα;

Η λύση είναι απλή!

επιπλα κηπου και βερανταςΜην σπαταλάτε λεφτά αλλά επενδύστε τα λεφτά σας σε συνδυασμό με τον χρόνο σας. Ο χρόνος χρειάζεται για να κάνετε την έρευνα που θα σας βοηθήσει να καταλήξετε στην σωστή επιλογή.

Πριν κάνετε την έρευνα αγοράς όμως, πρώτα από όλα κάντε τον προϋπολογισμό των χρημάτων που θέλετε να ξοδέψετε, δεύτερον να έχετε υπόψιν τον χώρο και τις λειτουργικές ανάγκες σας.

Ξεκαθαρίστε τις ανάγκες σας.

  • Πως θα χρησιμοποιήσετε την βεράντα σας ή τον κήπο σας;
  • Χρειάζεστε ένα έπιπλο όπως η πολυθρόνα για να χαλαρώνετε για ώρες ή τραπεζαρία για να απολαμβάνετε το βραδινό σας γεύμα;

Οτιδήποτε και έχετε στο μυαλό σας, για όλα μπορείτε να βρείτε μια καλή ιδέα για να δημιουργήσετε έναν χώρο όχι μόνο άνετο αλλά κομψό και ελκυστικό. Μην ξεχνάτε ότι το design, το υλικό και το χρώμα θα πρέπει να τα έχετε όλα υπόψιν σας, διότι παίζουν μεγάλο ρόλο στην σωστή επίπλωση του εξωτερικού σας χώρου.

Παρακάτω θα περιγράψουμε με λίγα λόγια κάποιες εναλλακτικές αλλά και κλασικές ιδέες για τον κήπο ή την βεράντα σας.

Αν έχετε μικρό χώρο να επιλέξετε κάτι μίνιμαλ όσο αφορά το στιλ και το υλικό του επίπλου. Περιοριστείτε σε λίγα έπιπλα, έτσι ώστε να μην παραγεμίζετε τον χώρο σας με άχρηστα αντικείμενα. Για παράδειγμα μια λύση θα ήταν: ένα τραπεζάκι με δυο ή παραπάνω (εξαρτάται τον χώρο σας και το στιλ των επίπλων) καρέκλες – πολυθρόνες είναι αρκετά για να έχετε έναν χώρο άνετο και ταυτόχρονα κομψό.
Για ακόμα πιο μικρό χώρο μια ιδέα για μια μικρή βεράντα θα ήταν να αγοράσετε μια ή δυο πολύ άνετες καρέκλες ίσως και κουνιστές για μεγαλύτερη άνεση και στην μέση θα χώραγε και ένα μικρό τραπεζάκι, είναι μια πολύ minimal λύση για την βεράντα σας.

Για αυτούς που διαθέτουν μεγάλο κήπο και έχουν ανάγκη την χαλάρωση, μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον χώρο τους και να επιπλώσουν τον κήπο τους με ένα αναπαυτικό σαλόνι, καναπέδες, ένα χαμηλό τραπεζάκι, άνετες πολυθρόνες κλπ.

Προσοχή, μην το παραγεμίζετε τον κήπο σας με πολλά έπιπλα ακόμα και αν έχετε πολύ χώρο, για να μπορείτε να απολαμβάνετε την κομψότητα και την ομορφιά του μινιμαλισμού. Επιπλέον μη το παρακάνετε με πολλά χρώματα, επιλέξτε γήινα χρώματα που ηρεμούν το μάτι.

Στην περίπτωση που θέλετε να απολαμβάνετε τα γεύματα σας στην βεράντα ή τον κήπο σας, χρειάζεστε μια μεγάλη τραπεζαρία να χωράει όλη η οικογένεια ή η παρέα σας.

Σε αυτήν την περίπτωση μπορείτε να παίξετε με πιο έντονα χρώματα (πορτοκαλί, κόκκινο) που θα ανοίξουν την όρεξη τόσο για το φαγητό όσο και για την συζήτηση.

Μην περιορίζεστε μόνο στην τραπεζαρία, προτιμήστε μεσαία τραπεζαρία και προσθέστε άλλα έπιπλα που να ταιριάζουν πχ. έναν μικρο καναπέ με χαμηλό τραπεζάκι είτε δύο πολυθρόνες είτε οτιδήποτε άλλο που μπορεί να χωράει και να ταιριάζει με τα υπόλοιπα έπιπλα του κήπου σας.

Μην παίρνετε γρήγορες αποφάσεις, ψάξτε, πειραματιστείτε, υπολογίστε για να φτιάξετε έναν κήπο ή μια βεράντα σύμφωνα με τις ανάγκες σας.