Σεζλόνγκ ξύλου ή αλουμινίου; Επιλέξτε τη καλύτερη για σας.

sezlong στην πισίναΌλοι περιμένουμε το καλοκαίρι για να χαλαρώσουμε και να ξεχάσουμε τις έγνοιες και τις δυσκολίες της καθημερινής ζωής και της δουλειάς μας στο εξοχικό μας και στη θάλασσα.

Ωστόσο, οι συνήθειες έχουν αλλάξει.

Πλέον δεν αρκεί να απλώνουμε μία ψάθα ή μία πετσέτα στην αμμουδιά για να χαλαρώσουμε και να απολαύσουμε τη θάλασσα. Έχουμε συνηθίσει στις ξαπλώστρες και τα άλλα «έπιπλα» θαλάσσης.

Το ίδιο ισχύει και για τα έπιπλα κήπου. Δεν προτιμάμε πια τις πλαστικές καρέκλες και τα απλά έπιπλα. Θέλουμε πιο design και πιο άνετα έπιπλα.

Οι σεζλόνγκ έχουν γίνει πλέον ένα απαραίτητο έπιπλο, ή αξεσουάρ αν προτιμάτε, για την παραλία και το εξοχικό. Δεδομένου ότι οι περισσότεροι δεν μπορούμε να κουβαλάμε τη δική μας ξαπλώστρα στη παραλία, η καρέκλα σεζλόνγκ είναι μία ιδανική λύση για να απολαύσουμε την άνεση της ξαπλώστρας ακόμη και στην πιο ερημική και μη οργανωμένη παραλία.

Όσον αφορά τον κήπο ή τη βεράντα του εξοχικού, οι σεζλόνγκ ξύλινες & αλουμινίου είναι μία τέλεια εναλλακτική για τα κλασικά έπιπλα εξωτερικού χώρου αφού προσφέρουν έναν ιδανικό συνδυασμό άνεσης και πρακτικότητας.

Κοιτώντας τους καταλόγους αλλά και τις βιτρίνες καταστημάτων με σεζλόνγκ, είναι εύκολο να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν δύο κύριοι τύποι: οι ξύλινες και οι αλουμινένιες. Ποιος τύπος σεζλόνγκ όμως είναι ο κατάλληλος για σας; Ας τις δούμε λίγο πιο αναλυτικά για να σας βοηθήσουμε να κάνετε την σωστή επιλογή.

Ξύλινες σεζλόνγκ

ξύλινες σεζλόνγκΟι ξύλινες σεζλόνγκ, όπως φαίνεται και από το όνομα τους, κατασκευάζονται από ξύλο υψηλής αντοχής και επικαλυμμένο με ειδικά βερνίκια και μπογιές έτσι ώστε να μπορεί να αντέχει στο πέρασμα του χρόνου και στα στοιχεία της φύσης.

Πρόκειται για πολύ glamorous έπιπλα εξωτερικού χώρου τα οποία συναντάμε κατά κόρον στα beach bars και στα ξενοδοχεία τόσο της Ελλάδας όσο και του εξωτερικού.

Ως εκ τούτου, δεν είναι και η πιο οικονομική επιλογή. Ας τις δούμε όμως λίγο πιο αναλυτικά.

Πλεονεκτήματα

Τα πλεονεκτήματα των ξύλινων σεζλόνγκ είναι σίγουρα η ποιότητα κατασκευής τους και το design τους. Πρόκειται για κομμάτια που είναι πολύ εντυπωσιακά και παραμένουν εντυπωσιακά όσο και αν ταλαιπωρηθούν από τους χρήστες τους ή τον καιρό.

Επίσης, όπως όλες οι καρέκλες αυτού του τύπου, προσφέρουν μεγάλη άνεση και μάλιστα συχνά έχουν και κάποια έξτρα χαρακτηριστικά όπως θήκες και μικρά τραπεζάκια για να ακουμπάει κανείς τα αναψυκτικά και τα προσωπικά του αντικείμενα.

Μειονεκτήματα

Οι ξύλινες σεζλόνγκ έχουν μεν εξαιρετική ποιότητα κατασκευής, αλλά αυτή η ποιότητα και η αντοχή έχει ένα σημαντικό τίμημα: το βάρος. Οι ξύλινες σεζλόνγκ είναι αρκετά βαριές ενώ συχνά δεν μπορούν να διπλωθούν πολύ, πράγμα που σημαίνει ότι η αποθήκευση και η μετακίνηση τους δεν είναι και η πιο εύκολη υπόθεση.

Θα λέγαμε λοιπόν ότι είναι η ιδανική για τον κήπο ή τη βεράντα, αλλά όχι για όσους θέλουν να παίρνουν τη σεζλόνγκ μαζί τους στη θάλασσα.

Σεζλόνγκ αλουμινίου

σεζλόγκ για παραλια και πισίναΟι σεζλόνγκ αλουμινίου κατασκευάζονται από υψηλής ποιότητας αλουμίνιο το οποίο ως γνωστόν είναι πολύ ελαφρύ και ανθεκτικό υλικό, αφού δεν σκουριάζει από το νερό και την υγρασία.

Επιπλέον, μπορούν να διπλωθούν πολύ εύκολα έτσι ώστε να χωρούν ακόμη και στο πιο μικρό πορτ μπαγκάζ. Ας δούμε όμως λίγο πιο αναλυτικά τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα τους.

Πλεονεκτήματα

Τα κύρια πλεονεκτήματα των σεζλόνγκ αλουμινίου είναι η ποιότητα κατασκευής τους αλλά και η μεγάλη πρακτικότητα τους και τα δύο πηγάζουν από το υλικό που είναι κατασκευασμένες. Το αλουμίνιο όχι μόνο είναι ελαφρύ, αλλά δεν σκουριάζει ενώ το σχέδιο των σεζλόνγκ αυτού του τύπου επιτρέπει την εύκολη αναδίπλωση τους, πράγμα που τις κάνει πολύ φορητές και ιδανικές για εξορμήσεις στη παραλία.

Μειονεκτήματα

Το κύριο μειονέκτημα των σεζλόνγκ αλουμινίου είναι το design τους, από αισθητική όμως άποψη. Σίγουρα δεν είναι το ίδιο εντυπωσιακές και glamorous με τις ξύλινες αν και είναι εξίσου άνετες. Θα λέγαμε λοιπόν ότι δεν είναι και οι καλύτερες για χρήση σε κήπο ή κάποια εποχιακή επιχείρηση.