divingpelion.gr

This content shows Simple View

Μοντέρνα Διακόσμηση

Πώς να αξιοποιήσετε στο μέγιστο την αγορά ενός χαλιού

Λίγα πράγματα μπορούν να μεταμορφώσουν την ατμόσφαιρα του σπιτιού σας όσο ένα καλαίσθητο, σωστά επιλεγμένο χαλί. Κι αν στις μέρες μας ένα χαλί κοσμεί σχεδόν κάθε νοικοκυριό, πριν τη δεκαετία του 50’ αποτελούσε είδος πολυτέλειας, που μόνο οι ευκατάστατες οικογένειες απολάμβαναν. Όλα άλλαξαν στα μέσα του 20ου αιώνα μετά τη λήξη των πολέμων, όπου άνθισε η βιομηχανία της διακόσμησης και ανακαίνισης, εξελίχθηκαν νέες τεχνικές παραγωγής και ύφανσης και ξαφνικά το χαλί έγινε ένα αντικείμενο προσιτό στον μέσο καταναλωτή.

Μέχρι πριν μια δεκαετία, οι τύποι χαλιών, τα υλικά, τα σχέδια και τα χρώματα ήταν περιορισμένα. Επίσης, η τεχνολογία των συσκευών καθαρισμού ήταν ακόμα στα αρχικά της στάδια. Το αποτέλεσμα; Η διάρκεια ζωής των χαλιών ήταν σύντομη. Σήμερα, οι επιλογές μας είναι απεριόριστες. Υπάρχει ποικιλία ειδών ποιότητας, σχεδίων και τιμών, που ικανοποιούν κάθε τσέπη και γούστο, χαρίζοντάς σας μια αγορά που θα τη χαρείτε για καιρό.

Παρόλα αυτά, ακόμα και σήμερα η απόκτηση χαλιού είναι μια σημαντική επένδυση, που πριν την κάνετε πρέπει να λάβετε μερικά πράγματα υπόψη σας, ώστε να έχετε την καλύτερη απόδοση και αξιοποίηση των χρημάτων σας.

Μπορείτε να δείτε μια μεγάλη ποικιλία χαλιών https://www.velentzas.com.gr/xalia/
σε αξιόπιστα online eshops καταστήματα διακόσμησης για το σπίτι όπως το Velentzas HomeFashion

Η πρώτη γραμμή προστασίας του χαλιού σας είναι η τοποθέτηση αντιολισθητικού υποστρώματος κάτω από αυτό. Μπορεί να φαντάζει άσκοπη δαπάνη, ωστόσο πέρα από το γεγονός ότι είναι αντικραδασμικό και ηχομονωτικό, το βασικό του προτέρημα είναι πως ενισχύει τη διάρκεια ζωής του χαλιού σας, καθώς μειώνει πολύ την τριβή που δημιουργείται ανάμεσα σε αυτό και το σκληρό πάτωμα. Επιπλέον, δημιουργεί ακόμα πιο ανάλαφρη και ευχάριστη αίσθηση στο πάτημα.

Μοντέρνες Ιδέες
Carpets

Πριν αποφασίσετε να αγοράσετε χαλί, κατασταλάξτε στο πού και πώς θα χρησιμοποιηθεί. Κάθε υλικό και τρόπος ύφανσης ταιριάζει σε διαφορετική χρήση. Παρατηρήστε τον χώρο σας και σημειώστε: Μπαινοβγαίνει συχνά κόσμος στο δωμάτιο αυτό; Υπάρχει απευθείας πρόσβαση από εξωτερικούς χώρους; Είναι ευήλιο; Θα παίζουν παιδιά και κατοικίδια εκεί; Γνωρίζοντας όλα αυτά, βοηθάτε τον πωλητή να σας προτείνει το χαλί που ταιριάζει στις ανάγκες σας.

Το χρώμα του χαλιού καθορίζει το ύφος του χώρου. Οι απαλές, φυσικές αποχρώσεις δίνουν την αίσθηση της άνεσης και συνδυάζονται όμορφα με πολύχρωμα διακοσμητικά και έπιπλα. Αν πάλι θέλετε να δώσετε μια πιο γλυκιά ατμόσφαιρα, επιλέξτε χαλί σε πιο έντονη απόχρωση. Σε κάθε περίπτωση, προσπαθήστε να πάρετε ένα μικρό δείγμα από το χαλί σπίτι σας, ώστε να δείτε αν ταιριάζει με τον φωτισμό και το περιβάλλον του δωματίου σας, αποφεύγοντας έτσι τυχόν δυσαρέσκεια από λάθος επιλογή.

Όσον αφορά το κόστος, εφόσον γνωρίζετε τις ανάγκες σας και σκεφτείτε πρακτικά, μπορείτε να διαθέσετε το σωστό ποσό για το αντίστοιχο χαλί. Όπως συμβαίνει συνήθως με όλες τις αγορές, έτσι και εδώ, παίρνεις ότι πληρώσεις. Αυτό ωστόσο δεν σημαίνει πως πρέπει να δίνετε μια περιουσία για το κάθε χαλί. Σκεφτείτε πόση ταλαιπωρία θα υποστεί το χαλί σας εκεί που θα το τοποθετήσετε.

Μέρη όπως τα υπνοδωμάτια δέχονται λίγη κίνηση, οπότε ένα πολύ ανθεκτικό χαλί δεν είναι απαραίτητο. Αν παρατηρήσετε το σπίτι σας, δείτε πως κινείστε μέσα σε αυτό εσείς και η οικογένεια σας, τότε θα βρείτε την ισορροπία κόστους-αξίας στην αγορά του χαλιού σας. Να θυμάστε όμως ότι πολλές φορές το φθηνό καταλήγει ακριβό.

Ιδέες ανακαίνισηςΣτη συντήρηση του χαλιού η μαγική λέξη είναι μια: σκούπισμα! Όσο συχνότερα καθαρίζετε το χαλί σας, τόσο περισσότερο αποτρέπετε τη βρωμιά να εισχωρήσει μέσα στις ίνες φθείροντάς το. Επενδύστε σε μια καλή ηλεκτρική σκούπα. Σε βάθος χρόνου θα βγείτε κερδισμένοι. Τα χαλιά σας θα αντέξουν περισσότερο, αλλά και θα έχετε αγοράσει μια ηλεκτρική που θα σας εξυπηρετήσει για πολλά χρόνια. Μια καλή σκούπα επίσης αφαιρεί περισσότερη σκόνη και αλλεργιογόνα από το χαλί σας, διατηρώντας την ατμόσφαιρα του σπιτιού πιο καθαρή.

Με λίγη σκέψη πριν και μετά την αγορά του χαλιού σας και ακολουθώντας ένα πλάνο καθαρισμού και συντήρησης, μπορείτε να κάνετε μια σωστή επένδυση που θα την απολαύσετε για χρόνια.

 

top