divingpelion.gr

This content shows Simple View

Μοτέρ για Γκαραζόπορτες: Μίνι Οδηγός Καλής Συντήρησης

Πως δεν χαλάνε τα μοτέρ για γκαραζόπορτες

Τα μοτέρ για γκαραζόπορτες τα συναντάμε πλέον σε ολοένα και περισσότερες γκαραζόπορτες αφού είναι και αυτά που στην ουσία τις κάνουν αυτόματες. Χωρίς το μοτέρ η πόρτα είναι απλά χειροκίνητη, πράγμα που σημαίνει ότι χρειάζεται μία διαδικασία που απαιτεί από τον οδηγό να μπαίνει και να βγαίνει πολλές φορές από το αυτοκίνητο του για να την ανοίξει ή να την κλείσει. Τα μοτέρ λοιπόν για πολλούς είναι ένα πραγματικό δώρο αφού στην ουσία κάνουν τον χειρισμό της πόρτας πολύ πιο εύκολο και πρακτικό. Τι γίνεται όμως αν η πόρτα χαλάσει;

moter-gkarazoportes

Ο μεγαλύτερος φόβος όσων έχουν αυτόματη γκαραζόπορτα είναι το τι θα γίνει αν πάθει κάτι το μοτέρ και η πόρτα δεν μπορεί να ανοίξει και να κλείσει. Θα μείνει το αυτοκίνητο τους μέσα ή έξω από το γκαράζ για όσο χρόνο θα χρειαστεί να φτιαχτεί και πόσο χρόνο θα πρέπει να περιμένουν για να επιδιορθωθεί μία βλάβη; Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει λόγος για φόβο και πανικό αφού τα ηλεκτρικά ρολά μπορούν πάντα να επισκευαστούν με απλές σχετικά διαδικασίες. Επίσης, υπάρχουν πάντα εναλλακτικοί τρόποι χειροκίνητου χειρισμού έτσι ώστε να μην μείνετε ποτέ παγιδευμένοι μέσα ή έξω από το γκαράζ.

Αυτό που όμως έχει πραγματική σημασία είναι το να φροντίσουμε να μην χαλάσουν τα ρολά μας. Αν λοιπόν ανησυχείτε για τα αυτόματα ρολά σας και δεν θέλετε να μπλέξετε με μάστορες κι επισκευές (και ποιος θέλει άλλωστε;) ας δούμε μερικές απλές συμβουλές που θα κρατήσουν τον μάστορα μακριά από τα μοτέρ για γκαραζόπορτες τόσο του καταστήματος όσο και της οικίας σας. Συντηρώντας σωστά τα σετ μοτέρ γκαραζόπορτας θα εξοικονομήσετε χρήματα από τυχόν επιδιορθώσεις ή αντικαταστάσεις.

Κρατήστε τη πόρτα καθαρή και λαδωμένη

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να προσέξει κανείς για να μην έχει πρόβλημα με το μοτέρ είναι να μην το επιβαρύνει. Κάθε μοτέρ έχει συγκεκριμένη δύναμη και μπορεί να «χειριστεί» με ασφάλεια πόρτες συγκεκριμένων προδιαγραφών. Τα διάφορα σκουπίδια τόσο κοντά στο μοτέρ όσο και στον υπόλοιπο μηχανισμό της γκαραζόπορτας δημιουργούν τριβή και άλλες δυνάμεις που στην ουσία δυσχεραίνουν το έργο του μοτέρ και το κάνουν να φθείρεται πιο γρήγορα. Επιπλέον, η έλλειψη λίπανσης μπορεί να έχει τα ίδια ή και ακόμη χειρότερα αποτελέσματα. Να φροντίζετε λοιπόν η πόρτα σας να είναι όσο το δυνατόν πιο καθαρή και να βάζετε τακτικά λάδι στον μηχανισμό ανοίγματος της.

Να προσέχετε το τηλεκοντρόλ

Σε πολλές περιπτώσεις το πρόβλημα δεν βρίσκεται στα ίδια τα ρολά ή το μοτέρ αλλά στο τηλεκοντρόλ. Το μικρό αυτό μηχανηματάκι μπορεί να χαλάσει για πολλούς λόγους και να σας κάνει να πιστέψετε ότι ο λόγος που δεν σας «υπακούει» η γκαραζόπορτα σας είναι κάποιο πρόβλημα στο μοτέρ. Ο νούμερο ένα λόγος για τον οποίο ένα κοντρόλ μπορεί να σταματήσει να δουλεύει δεν είναι άλλος από τις μπαταρίες του, οι οποίες και συχνά τελειώνουν απότομα και σχεδόν χωρίς καμία προειδοποίηση. Αν λοιπόν δείτε κάποιο πρόβλημα στην πόρτα, δοκιμάστε πρώτα να αλλάξετε τις μπαταρίες στο τηλεκοντρόλ ή χρησιμοποιείστε το εφεδρικό σας. Αν δεν λειτουργήσει και πάλι η πόρτα, τότε το πρόβλημα είναι κάπου αλλού.

Μην αγνοείτε πιθανά σημάδια

Αν ακούσετε την πόρτα σας να κάνει κάποιο παράξενο ήχο που δεν έκανε πριν ή αν δείτε οποιαδήποτε αλλαγή στη λειτουργία της, εννοείται ότι δεν θα πρέπει να κάτσετε με σταυρωμένα χέρια αλλά θα πρέπει να μιλήσετε αμέσως με κάποιο τεχνικό. Τα παραπάνω είναι σοβαρές ενδείξεις ότι κάτι δεν πάει καλά με τη γκαραζόπορτα σας, οπότε είναι καλύτερα να λύσετε το πρόβλημα πριν εκδηλωθεί κανονικά από το να τρέχετε και να μη φτάνετε μετά.

Κάντε έναν ετήσιο έλεγχο στη πόρτα σας

Τέλος, επειδή η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία, καλό θα ήταν να φωνάζετε μία φορά τον χρόνο κάποιο τεχνικό για να ελέγχει τη πόρτα σας, τον μηχανισμό και φυσικά το μοτέρ της. Εννοείται ότι ο ειδικός θα δει τα πιθανά προβλήματα και θα τα επισκευάσει πριν εκδηλωθούν ή θα αντικαταστάσει φθαρμένα και «ύποπτα» ανταλλακτικά.Πως να βρείτε τα κατάλληλα έπιπλα για τον κήπο ή την βεράντα σας;

Σκέφτεστε να επενδύσετε στα εξωτερικά έπιπλα κήπου για να απολαμβάνετε τα καλοκαιρινά σας βράδια στον κήπο σας ή στην βεράντα σας, αλλά φοβάστε να σπαταλάτε τα λεφτά σας για μη ποιοτικά έπιπλα;

Η λύση είναι απλή!

επιπλα κηπου και βερανταςΜην σπαταλάτε λεφτά αλλά επενδύστε τα λεφτά σας σε συνδυασμό με τον χρόνο σας. Ο χρόνος χρειάζεται για να κάνετε την έρευνα που θα σας βοηθήσει να καταλήξετε στην σωστή επιλογή.

Πριν κάνετε την έρευνα αγοράς όμως, πρώτα από όλα κάντε τον προϋπολογισμό των χρημάτων που θέλετε να ξοδέψετε, δεύτερον να έχετε υπόψιν τον χώρο και τις λειτουργικές ανάγκες σας.

Ξεκαθαρίστε τις ανάγκες σας.

  • Πως θα χρησιμοποιήσετε την βεράντα σας ή τον κήπο σας;
  • Χρειάζεστε ένα έπιπλο όπως η πολυθρόνα για να χαλαρώνετε για ώρες ή τραπεζαρία για να απολαμβάνετε το βραδινό σας γεύμα;

Οτιδήποτε και έχετε στο μυαλό σας, για όλα μπορείτε να βρείτε μια καλή ιδέα για να δημιουργήσετε έναν χώρο όχι μόνο άνετο αλλά κομψό και ελκυστικό. Μην ξεχνάτε ότι το design, το υλικό και το χρώμα θα πρέπει να τα έχετε όλα υπόψιν σας, διότι παίζουν μεγάλο ρόλο στην σωστή επίπλωση του εξωτερικού σας χώρου.

Παρακάτω θα περιγράψουμε με λίγα λόγια κάποιες εναλλακτικές αλλά και κλασικές ιδέες για τον κήπο ή την βεράντα σας.

Αν έχετε μικρό χώρο να επιλέξετε κάτι μίνιμαλ όσο αφορά το στιλ και το υλικό του επίπλου. Περιοριστείτε σε λίγα έπιπλα, έτσι ώστε να μην παραγεμίζετε τον χώρο σας με άχρηστα αντικείμενα. Για παράδειγμα μια λύση θα ήταν: ένα τραπεζάκι με δυο ή παραπάνω (εξαρτάται τον χώρο σας και το στιλ των επίπλων) καρέκλες – πολυθρόνες είναι αρκετά για να έχετε έναν χώρο άνετο και ταυτόχρονα κομψό.
Για ακόμα πιο μικρό χώρο μια ιδέα για μια μικρή βεράντα θα ήταν να αγοράσετε μια ή δυο πολύ άνετες καρέκλες ίσως και κουνιστές για μεγαλύτερη άνεση και στην μέση θα χώραγε και ένα μικρό τραπεζάκι, είναι μια πολύ minimal λύση για την βεράντα σας.

Για αυτούς που διαθέτουν μεγάλο κήπο και έχουν ανάγκη την χαλάρωση, μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον χώρο τους και να επιπλώσουν τον κήπο τους με ένα αναπαυτικό σαλόνι, καναπέδες, ένα χαμηλό τραπεζάκι, άνετες πολυθρόνες κλπ.

Προσοχή, μην το παραγεμίζετε τον κήπο σας με πολλά έπιπλα ακόμα και αν έχετε πολύ χώρο, για να μπορείτε να απολαμβάνετε την κομψότητα και την ομορφιά του μινιμαλισμού. Επιπλέον μη το παρακάνετε με πολλά χρώματα, επιλέξτε γήινα χρώματα που ηρεμούν το μάτι.

Στην περίπτωση που θέλετε να απολαμβάνετε τα γεύματα σας στην βεράντα ή τον κήπο σας, χρειάζεστε μια μεγάλη τραπεζαρία να χωράει όλη η οικογένεια ή η παρέα σας.

Σε αυτήν την περίπτωση μπορείτε να παίξετε με πιο έντονα χρώματα (πορτοκαλί, κόκκινο) που θα ανοίξουν την όρεξη τόσο για το φαγητό όσο και για την συζήτηση.

Μην περιορίζεστε μόνο στην τραπεζαρία, προτιμήστε μεσαία τραπεζαρία και προσθέστε άλλα έπιπλα που να ταιριάζουν πχ. έναν μικρο καναπέ με χαμηλό τραπεζάκι είτε δύο πολυθρόνες είτε οτιδήποτε άλλο που μπορεί να χωράει και να ταιριάζει με τα υπόλοιπα έπιπλα του κήπου σας.

Μην παίρνετε γρήγορες αποφάσεις, ψάξτε, πειραματιστείτε, υπολογίστε για να φτιάξετε έναν κήπο ή μια βεράντα σύμφωνα με τις ανάγκες σας.Σεζλόνγκ ξύλου ή αλουμινίου; Επιλέξτε τη καλύτερη για σας.

sezlong στην πισίναΌλοι περιμένουμε το καλοκαίρι για να χαλαρώσουμε και να ξεχάσουμε τις έγνοιες και τις δυσκολίες της καθημερινής ζωής και της δουλειάς μας στο εξοχικό μας και στη θάλασσα.

Ωστόσο, οι συνήθειες έχουν αλλάξει.

Πλέον δεν αρκεί να απλώνουμε μία ψάθα ή μία πετσέτα στην αμμουδιά για να χαλαρώσουμε και να απολαύσουμε τη θάλασσα. Έχουμε συνηθίσει στις ξαπλώστρες και τα άλλα «έπιπλα» θαλάσσης.

Το ίδιο ισχύει και για τα έπιπλα κήπου. Δεν προτιμάμε πια τις πλαστικές καρέκλες και τα απλά έπιπλα. Θέλουμε πιο design και πιο άνετα έπιπλα.

Οι σεζλόνγκ έχουν γίνει πλέον ένα απαραίτητο έπιπλο, ή αξεσουάρ αν προτιμάτε, για την παραλία και το εξοχικό. Δεδομένου ότι οι περισσότεροι δεν μπορούμε να κουβαλάμε τη δική μας ξαπλώστρα στη παραλία, η καρέκλα σεζλόνγκ είναι μία ιδανική λύση για να απολαύσουμε την άνεση της ξαπλώστρας ακόμη και στην πιο ερημική και μη οργανωμένη παραλία.

Όσον αφορά τον κήπο ή τη βεράντα του εξοχικού, οι σεζλόνγκ ξύλινες & αλουμινίου είναι μία τέλεια εναλλακτική για τα κλασικά έπιπλα εξωτερικού χώρου αφού προσφέρουν έναν ιδανικό συνδυασμό άνεσης και πρακτικότητας.

Κοιτώντας τους καταλόγους αλλά και τις βιτρίνες καταστημάτων με σεζλόνγκ, είναι εύκολο να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν δύο κύριοι τύποι: οι ξύλινες και οι αλουμινένιες. Ποιος τύπος σεζλόνγκ όμως είναι ο κατάλληλος για σας; Ας τις δούμε λίγο πιο αναλυτικά για να σας βοηθήσουμε να κάνετε την σωστή επιλογή.

Ξύλινες σεζλόνγκ

ξύλινες σεζλόνγκΟι ξύλινες σεζλόνγκ, όπως φαίνεται και από το όνομα τους, κατασκευάζονται από ξύλο υψηλής αντοχής και επικαλυμμένο με ειδικά βερνίκια και μπογιές έτσι ώστε να μπορεί να αντέχει στο πέρασμα του χρόνου και στα στοιχεία της φύσης.

Πρόκειται για πολύ glamorous έπιπλα εξωτερικού χώρου τα οποία συναντάμε κατά κόρον στα beach bars και στα ξενοδοχεία τόσο της Ελλάδας όσο και του εξωτερικού.

Ως εκ τούτου, δεν είναι και η πιο οικονομική επιλογή. Ας τις δούμε όμως λίγο πιο αναλυτικά.

Πλεονεκτήματα

Τα πλεονεκτήματα των ξύλινων σεζλόνγκ είναι σίγουρα η ποιότητα κατασκευής τους και το design τους. Πρόκειται για κομμάτια που είναι πολύ εντυπωσιακά και παραμένουν εντυπωσιακά όσο και αν ταλαιπωρηθούν από τους χρήστες τους ή τον καιρό.

Επίσης, όπως όλες οι καρέκλες αυτού του τύπου, προσφέρουν μεγάλη άνεση και μάλιστα συχνά έχουν και κάποια έξτρα χαρακτηριστικά όπως θήκες και μικρά τραπεζάκια για να ακουμπάει κανείς τα αναψυκτικά και τα προσωπικά του αντικείμενα.

Μειονεκτήματα

Οι ξύλινες σεζλόνγκ έχουν μεν εξαιρετική ποιότητα κατασκευής, αλλά αυτή η ποιότητα και η αντοχή έχει ένα σημαντικό τίμημα: το βάρος. Οι ξύλινες σεζλόνγκ είναι αρκετά βαριές ενώ συχνά δεν μπορούν να διπλωθούν πολύ, πράγμα που σημαίνει ότι η αποθήκευση και η μετακίνηση τους δεν είναι και η πιο εύκολη υπόθεση.

Θα λέγαμε λοιπόν ότι είναι η ιδανική για τον κήπο ή τη βεράντα, αλλά όχι για όσους θέλουν να παίρνουν τη σεζλόνγκ μαζί τους στη θάλασσα.

Σεζλόνγκ αλουμινίου

σεζλόγκ για παραλια και πισίναΟι σεζλόνγκ αλουμινίου κατασκευάζονται από υψηλής ποιότητας αλουμίνιο το οποίο ως γνωστόν είναι πολύ ελαφρύ και ανθεκτικό υλικό, αφού δεν σκουριάζει από το νερό και την υγρασία.

Επιπλέον, μπορούν να διπλωθούν πολύ εύκολα έτσι ώστε να χωρούν ακόμη και στο πιο μικρό πορτ μπαγκάζ. Ας δούμε όμως λίγο πιο αναλυτικά τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα τους.

Πλεονεκτήματα

Τα κύρια πλεονεκτήματα των σεζλόνγκ αλουμινίου είναι η ποιότητα κατασκευής τους αλλά και η μεγάλη πρακτικότητα τους και τα δύο πηγάζουν από το υλικό που είναι κατασκευασμένες. Το αλουμίνιο όχι μόνο είναι ελαφρύ, αλλά δεν σκουριάζει ενώ το σχέδιο των σεζλόνγκ αυτού του τύπου επιτρέπει την εύκολη αναδίπλωση τους, πράγμα που τις κάνει πολύ φορητές και ιδανικές για εξορμήσεις στη παραλία.

Μειονεκτήματα

Το κύριο μειονέκτημα των σεζλόνγκ αλουμινίου είναι το design τους, από αισθητική όμως άποψη. Σίγουρα δεν είναι το ίδιο εντυπωσιακές και glamorous με τις ξύλινες αν και είναι εξίσου άνετες. Θα λέγαμε λοιπόν ότι δεν είναι και οι καλύτερες για χρήση σε κήπο ή κάποια εποχιακή επιχείρηση.Αεροπορικά εισιτήρια – Καθορισμός και διακύμανση τιμών

Τα αεροπορικά εισιτήρια είναι μια ιδιαίτερη και επίπονη υπηρεσία τουρισμού. Εάν είστε από την πλευρά του ταξιδιώτη που αναζητά τα φθηνότερα αεροπορικά εισιτήρια, τότε σίγουρα γνωρίζετε την δυσκολία της διαδικασίας κράτησης και εύρεσης των καλύτερων τιμών. Από την άλλη, νιώθετε μια ιδιαίτερη ανακούφιση και ικανοποίηση κάθε φορά που βρίσκετε τις καλύτερες τιμές στα αεροπορικά.

Διαμόρφωση τιμών

Οι τιμές διαμορφώνονται από αρκετούς παράγοντες και συνήθως μέσα στην ημέρα αλλάζουν ακόμα και έως 3 φορές! Μεγάλοι και καθοριστικοί παράγοντες είναι:

το κόστος των καυσίμων και τι αποθέματα έχει η κάθε εταιρεία

Τα καύσιμα προαγοράζονται από τις εταιρείες, όταν υπάρχει χαμηλή τιμή και ανάλογα την πρόβλεψη. Δηλαδή αν μια εταιρεία πιστεύει πως η τιμή που υπάρχει τώρα είναι πολύ συμφέρουσα και δε θα κατέβει άλλο στους επόμενους 3 μήνες, τότε προαγοράζει τα καύσιμα και τα αποθηκεύει έτσι ώστε να κρατήσει τη χαμηλή τιμή. Εαν η τιμή αυξηθεί, τότε σίγουρα έχει κάνει ένα πολύ καλό deal, έναντι των ανταγωνιστών της. Εαν όμως η τιμή πέσει, τότε χάνει κάποια χρήματα από την διαφορά. Έτσι οι τιμές στα καύσιμα είναι μεγάλος παράγοντας που επηρεάζει τις τιμές στα αεροπορικά εισιτήρια.

Τα τέλη και οι φόροι αεροδρομίου

diakimansi-timwn-aeroporikaΤα τέλη και οι φόροι αεροδρομίου είναι ένα σταθερό κόστος. Κάθε αεροδρόμιο έχει τα δικά του τέλη που διαμορφώνονται ανάλογα το αεροπλάνο που θα φύγει(απογειωθεί) και έπειτα τους επιβάτες που κουβαλάει. Τα τέλη χρεώνονται στην αεροπορική εταιρεία απευθείας και εκείνη με την σειρά της τα συμπεριλαμβάνει στη τιμή των αεροπορικών εισιτηρίων. Στην Ελλάδα, από τα πιο ακριβά τέλη έχει το αεροδρόμιο Βενιζέλος που είναι περίπου στα 35€ / επιβάτη. Εξίσου σημαντικά και ακριβά τέλη έχει και το αεροπλάνο για κάθε προσγείωση καθώς και πάρκινγκ. Δείτε αναλυτικά τα κοστολόγια για τα τέλη και τους φόρους καθώς και το κόστος μιας ενδεικτικής πτήσης Αθήνα-Θεσσαλονίκη στην ιστοσελίδα http://www.travelo.gr/posa-kerdizei-mia-aeroporika-etaireia-gia-kathe-ptisi

Κατηγορία αεροπορικού ναύλο

Τα αεροπορικά εισιτήρια έχουν διαφορετικούς ναύλους. Υπάρχουν τα business class, economy class, first class, κ.α. Κάθε εταιρεία μπορεί να δίνει τους δικούς της χαρακτηρισμούς. Για παράδειγμα η Aegean έχει τον ναύλο golight που είναι αντίστοιχος ο κανονικός ναύλος για τις low cost εταιρείες. Ένα φθηνό αεροπορικό εισιτήριο με κόστος μικρότερο από τις άλλες κατηγορίες αλλά χωρίς παροχές πέρα από τις βασικές. Δηλαδή μια βαλίτσα εως 10kg στο χέρι(χειραποσκευή) και χωρίς φαγητό, αναψυκτικά on board. Ανάλογα με τον ναύλο που θα επιλέξετε, θα καθοριστεί αντίστοιχα και η τιμή του εισιτηρίου.

Ταξιδιωτικά γραφεία και ιστοσελίδες για κράτηση αεροπορικών

Για να κάνετε κράτηση στα αεροπορικά εισιτήρια που σας ενδιαφέρουν, υπάρχουν αρκετές ιστοσελίδες και αρκετές πηγές. Η καλύτερη επιλογή που έχετε να κάνετε είναι να αναζητήσετε τα αεροπορικά σε μια ιστοσελίδα που μαζεύει τις καλύτερες προσφορές και δεν κρατάει κάποια επιπλέον προμήθεια. Μια τέτοια ιστοσελίδα και από τις καλύτερες στην Ελλάδα, είναι το Travelo. Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα προσφέρει καθημερινές προσφορές από όλα τα ταξιδιωτιά γραφεία και εσείς έχετε τη δυνατότητα να κάνετε άμεση κράτηση. Η ιστοσελίδα προσφέρει επίσης αεροπορικά εισιτηρία της airtickets στην διεύθυνση http://www.travelo.gr/airtickets-aeroporika-eisitiria/ . Η airtickets είναι το νο1 ταξιδιωτικό γραφείο στην Ελλάδα με τις περισσότερες πωλήσεις σε αεροπορικά εισιτήρια. Περίπου το 50% των κρατήσεων που γίνονται online, γίνονται στην airtickets – ένα νούμερο εκπληκτικό!Τι θα πρέπει να γνωρίζετε για τις Γκαραζόπορτες πριν αγοράσετε

Οι μεγαλύτεροι μύθοι για τις γκαραζόπορτες στις οικοδομές

Όλο και περισσότερες οικοδομές σήμερα χτίζονται με υπόγεια γκαράζ καθώς οι θέσεις πάρκινγκ στις μεγάλες πόλεις είναι εξαιρετικά περιορισμένες και οι πιλοτές είναι πλέον παράνομες. Η ύπαρξη ενός γκαράζ μάλιστα δίνει μεγάλη αξία σε μια οικοδομή και δεν είναι και λίγοι οι κάτοικοι που αν δεν έχουν αυτοκίνητο, νοικιάζουν ή πουλάνε τη θέση που τους αναλογεί σε κάποιον τρίτο, ο οποίος μπορεί να είναι κάποιος άλλος ένοικος με δύο αυτοκίνητα ή ακόμη και κάποιος γείτονας.

Γιατί είναι τα γκαράζ τόσο δημοφιλή όμως;

Γιατί πέρα από μία σίγουρη θέση πάρκινγκ – δεν είναι και λίγο να έχεις ένα σίγουρο μέρος να παρκάρεις το αυτοκίνητο σου σε μια πυκνοκατοικημένη γειτονιά – προσφέρουν και πολύ μεγάλη ασφάλεια στα αυτοκίνητα που είναι μέσα σε αυτά. Ένα γκαράζ κρατά τον καιρό και τα αδιάκριτα βλέμματα μακριά από τα αυτοκίνητα.

Ένα αρνητικό φαινόμενο το οποίο παρατηρείται όλο και περισσότερο στα γκαράζ όμως, είναι η έλλειψη γκαραζόπορτας. Η πιο συνηθισμένη αιτία αυτού του φαινομένου δεν είναι άλλη παρά την κρίση. Σε μια εποχή που όλοι μετράμε μέχρι και το τελευταίο Ευρώ, είναι εξαιρετικά δύσκολο να συντονιστούν όλοι οι δικαιούχοι του γκαράζ μίας οικοδομής και να μαζέψουν λεφτά για κάτι, ακόμη και αν πρόκειται για κάτι τόσο σημαντικό όσο μια γκαραζόπορτα. Ας δούμε ποιοι είναι οι σημαντικότεροι μύθοι γύρω από τις γκαραζόπορτες για οικοδομές.

Κανείς δε τολμά να κλέψει από γκαράζ

γκαραζόπορτεςΠολλοί αρκούνται να πιστεύουν ότι επειδή το αυτοκίνητο τους είναι μέσα στην οικοδομή, οι κλέφτες δεν θα τολμήσουν να μπουν μέσα, καθώς θα φοβούνται ότι όλο και κάποιος θα τους καταλάβει. Αυτό ωστόσο δεν ισχύει και οι κλέφτες έχουν γίνει όλο και πιο θρασείς και οι κλοπές από αφύλακτα γκαράζ, δίνουν και παίρνουν, ειδικά όταν πρόκειται για ακριβά ή σπάνια αυτοκίνητα. Αν σας ενδιαφέρει σοβαρά η ασφάλεια των αυτοκινήτων σας, τότε μία καλή γκαραζόπορτα είναι παραπάνω από απαραίτητη.

Οι γκαραζόπορτες είναι πολύ ακριβές

Οι γκαραζόπορτες σίγουρα δεν είναι εξαιρετικά φθηνες. Όταν μάλιστα πρόκειται για πόρτα οικοδομής, το κόστος μίας γκαραζόπορτας μπορεί να είναι σημαντικά μεγαλύτερο από αυτό μίας που προορίζεται για μονοκατοικία καθώς η πρώτη θα πρέπει να είναι αρκετά μεγαλύτερη από τη δεύτερη και μάλλον θα πρέπει να είναι αναγκαστικά αυτόματη. Ωστόσο το κόστος μπορεί να επιμεριστεί στους ενοικιαστές και τους ιδιοκτήτες κι έτσι θα είναι αρκετά χαμηλό για κάθε διαμέρισμα. Επιπλέον, με μία έρευνα στο διαδίκτυο μπορεί κανείς να βρει πολύ συμφέρουσες προσφορές ενώ πολλά μαγαζιά μπορούν να κάνουν κι ευκολίες πληρωμών αν πληροφορηθούν ότι πρόκειται για οικοδομή.

Το κόστος συντήρησης και ανταλλακτικών είναι πολύ μεγάλο

Αν και οι αυτόματες γκαραζόπορτες χρειάζονται κάποια βασική συντήρηση κάθε έναν ή ενάμιση χρόνο, συχνά αυτή η συντήρηση γίνεται δωρεάν από την εταιρεία εγκατάσταση ή το κόστος της περιλαμβάνεται στο πακέτο προσφοράς που θα κάνει για την αγορά και την εγκατάσταση της πόρτας. Ακόμη όμως και αν χρειαστεί να πληρώσετε για συντήρηση, το κόστος είναι σχετικά μικρό και δεδομένου ότι θα επιμεριστεί σε όλα τα διαμερίσματα, δε θα ξεπερνά τα δέκα ευρώ ανά διαμέρισμα. Όσον αφορά τα ανταλλακτικά, έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής και συχνά θα χρειαστεί να περάσουν παραπάνω από πέντε χρόνια μέχρι κάποια μέρη της πόρτας να χρειαστούν αλλαγή. Και πάλι όμως, το κόστος θα επιμεριστεί και δεν θα είναι μεγάλο για το κάθε διαμέρισμα.

Οι δικαιούχοι δεν θα συνεννοηθούν

Η Κρίση δυστυχώς έχει κάνει πολλούς ιδιοκτήτες κι ενοικιαστές διαμερισμάτων να μη μιλάνε με τους άλλους κάτοικους της οικοδομής τους και να κάνουν Ομηρικούς καυγάδες σε κάθε συνέλευση. Οι καυγάδες αυτοί είναι ιδιαίτερα έντονοι όταν πρόκειται για κάποιο κοινό έξοδο της οικοδομής για το οποίο κάποιο ένοικοι δεν μπορούν ή δεν θέλουν να διαθέσουν χρήματα. Πολλοί κάτοικοι οικοδομών φοβούνται ότι η συζήτηση για την τοποθέτηση αυτόματης ή χειροκίνητης γκαραζόπορτας μπορεί να κάνει πολλούς κατοίκους να «πιαστούν στα χέρια», ειδικά όσους δεν έχουν αυτοκίνητο. Ωστόσο κάτι τέτοιο είναι δύσκολο α συμβεί καθώς με μία λογική και ψύχραιμη εξήγηση της κατάστασης και των οφελών μίας γκαραζόπορτας, ακόμη και αυτοί που δεν έχουν αυτοκίνητο θα καταλάβουν τη χρησιμότητα της. Ας μη ξεχνάμε ότι μία ανοιχτή είσοδος γκαράζ είναι στην ουσία άλλη μία δίοδος για το εσωτερικό της οικοδομής, την οποία μάλιστα μπορεί να χρησιμοποιήσει άνετα ο καθένας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται…

Με άλλα λόγια, το να έχετε γκαράζ στην οικοδομή σας χωρίς γκαραζόπορτα είναι ένα πολύ μεγάλο λάθος το οποίο μπορεί να πληρώσετε ακριβά κάποια μέρα καθώς δεν υπονομεύει μόνο την ασφάλεια του αυτοκινήτου σας, αλλά και όλης της οικοδομής. Όσο το συντομότερο τοποθετήσετε μία, τόσο το καλύτερο!Μην σε τρομάζει αυτό που βλέπεις

Ξέρω πως αυτό που βλέπεις δεν είναι αυτό που περίμενες. Μην ανησυχείς. Στα πλαίσια της συνεχούς ανανέωσης και αναβάθμισης του site μας, αποφασίσαμε να κάνουμε ριζικές αλλαγές σε αυτό. Αλλά θα χρειαστούμε μερικές μέρες για να γίνει αυτό. Μέχρι τότε ζητούμε την υπομονή σου. Μπορείς, πάντα, να περάσεις την ώρα σου βλέποντας αυτό το βίντεο:
top